2015. január 2., péntek

Megjelent az Ökopolitika, ideológia, baloldal című kötetem

Tisztelt Érdeklődő,

Antal Attila vagyok, jogász és közpolitikai szakértő, tanársegéd az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézetében. Örömömre szolgál, hogy felkereste ezt az oldalt, amely egyrészt legújabb könyvem (Ökopolitika, ideológia, baloldal - Egy baloldali környezetpolitika alapjai) online lenyomata és névjegye, másrészt pedig az erre a kötetre épülő ÖkoBal-projekthez kapcsolódó blog. A kötet a L'Harmattan Kiadónál jelent meg és a Lukács György Alapítvány tette lehetővé a megjelentetését.

Az ÖkoBal-blog célja az, hogy elméleti és gyakorlati fórumot teremtsen a magyar baloldal ökológiai fordulatához (a projekt és blog céljairól itt olvashat részletesen). Erre elsősorban az oldal blog-felületén feldolgozandó és a kötetet eszmei-gyakorlati mondanivalóját továbbgondoló, kibontó és kritizáló bejegyzések szolgálnak. Az ÖkoBal ugyanakkor a kötet jobb megismerését is lehetővé teszi a leendő Olvasók számára, hiszen megtalálható itt a könyv összefoglalója és alapvető adatai, a vásárláshoz szükséges tudnivalók, a kötet tartalomjegyzéke és előszava, sőt a felhasznált szakirodalom is, méghozzá az ÖkoBal-blog jövőbeni tematikájához igazítva. Ezt az oldalt tehát egy dinamikus felületnek szánom, ahol nagyon szívesen fogadom az észrevételeket és kritikai megjegyzéseket és közvetíteni fogom a kötettel kapcsolatos fejleményeket. Ezen túl pedig nem titkolt célom az, hogy az itt szerveződő kollektív tudást (a tömegek bölcsességét) egy közösségbe is szervezzem: ezért a könyv megjelenésével és az ÖkoBal-blog elindításával párhuzamosan létrehoztam egy, a kötethez kapcsolódó Facebook-oldalt is.

Kérem, hogy ha észrevétele, megjegyzése, kritikája vagy éppen a kötethez, illetve az ÖkoBal-projekthez kapcsolódó javaslata van, keressen meg ezen az e-mail címen.

Köszönöm, hogy megtisztelt virtuális jelenlétével és figyelmébe ajánlom a kötetet!

2015. január 2.

Antal Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése